09.02.2018 10:56
600 YILLIK GELENEK RİZE KALESİ'NDE YAŞATILDI

Osmanlı döneminden gelen 600 yıllık geçmişe sahip Bereket Duası’yla vatandaşlar ve esnaf Cuma sabahları güne başlıyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap her hafta Cuma günü farklı bir mahalle camisine giderek Bereket Duası’na katılıyor.

Rize Kale mahallesinde tarihi Kale Camiinde kılınan namazından ardından Belediye Başkanı Kasap mahalle sakinleri ve esnafla bir araya geldi. Yapılan sohbet ve kahvaltının ardından kale burçlarında bereket duası yapıldı.

Dua öncesinde Başkan Kasap, ”Yaklaşık 2 buçuk yıldır Cuma sabahları namazın ardından hep birlikte güzel bir sohbet ortamıyla birlikte bereket duası geleneğimizi sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Bu gelenek yaklaşık 600 yıllık bir uygulamadır. Rize’de de bu geleneğimizi canlandırmayı ve hissettirmeyi arzuluyoruz. Bu haftaki bereket duamızı kale burçlarında gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Rize Kale Camii İmam Hatibi Kadir Kara ise 25 yıllık Osmanlıca yeminli mütercim olduğunu belirterek, Osmanlı’nın bu geleneğini hatırlayan ve şehirde bereket duasını sürdüren Başkan Kasap’a teşekkürlerini sundu.

Duanın ardından Rize Belediye eski Başkanlarından Ekrem Orhon ve Ömer Bayar’ın kabirlerinde dua edildi.

Belediye Başkan eski Yardımcılarından ve AK Parti İl Başkan eski Yardımcılarından merhum Osman Karavin’in kabri de ziyaret edilerek dua edildi.

Kale Mahallesi Muhtarı Hasan Tuncay’ın da katıldığı bereket duasının ardından Rize Kalesi’ne çıkan yaya yol incelenerek yapılabilecek çalışmaların neler olduğu görüşüldü.

Soru ve Görüşleriniz