16.11.2017 19:17
ACARA ÖZERK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI ZİYARET ETTİ..

ACARA ÖZERK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI ZİYARET ETTİ..

Gürcistan,  Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Zurab Pataradze, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı ziyaret etti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı  Zurab Pataradze, Rize Belediye başkanlığını ziyaret etti.

Başbakan Pataradze’yi ziyaretinde, Belediye  Başkanı  Prof. Dr. Reşat Kasap, makamında ağırladı. Ziyarette ki görüşmede ekonomik , ticari ve tarımsal konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada Başbakan Pataradze’ye  Rize ve Gürcistan Acara bölgelerinin birbirine yakın olmasından dolayı sorumluluklarının büyük olduğunu söyledi. İlişkilerimizin daha yüksek düzeyde olmasını arzu ediyoruz dedi.

Gürcistan,  Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Zurab Pataradze ise Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde bulunmak benim için çok gurur verici. Özellikle bölgeler arası ve komşuluklarımız da  temennim odur ki mevcut olan ilişkilerimizi daha da derinleştirerek arttırmak olacaktır. Güçlü bölge güçlü devlet demektir. Nazik kabulünüze çok teşekkür ediyorum dedi.

Ziyaret, beraberindeki heyetinde eşlik ettiği Bakanlar ve Belediye Başkanı ile yapılan karşılıklı hediyeleşme ve fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

Soru ve Görüşleriniz