29.10.2019 14:05
ALT YAPI ÇALIŞMALARI KISA SÜREDE TAMAMLANAN YOL TRAFİĞE AÇILDI


Rize Belediyesinin alt yapı çalışmaları kapsamında başlatmış olduğu yağmur suyu kanal genişletme çalışmasının ardından Atatürk caddesi araç trafiğine açıldı.

Rize Belediyesi tarafından Tophane mahallesinin yağmur suyu kanal hattında başlatılan yenileme çalışmaları iklim şartları da göz önüne alınarak havaların yağışlı gitmesine rağmen ekiplerin gayretli çalışmaları sonucunda kısa bir süre içerisinde tamamlandı.

 Atatürk Caddesi güzergahında yolun sağı ve solunda bulunan 40 cm çapındaki yağmursuyu şebekeleri korunarak cadde üzerine 80 cm çapında bağımsız yağmursuyu şebekesi döşendi. Döşenen yeni şebeke ile Tophane mahallesinden gelen dere hamam deresine bağlanmış olup, suyun daha rahat akışı sağlandı.

Ekiplerin gayretli çalışmaları sonucunda kısa sürede tamamlanan alt yapı çalışmaları çerçevesinde yapılan çalışmada, 300 m 80 cm çapında yağmursuyu, 250m 30cm çapında atıksu, 150m 20cm çapında içme suyu şebekesi döşendi.

Yol güzergahında bulunan atıksu, içme suyu, doğalgaz, elektrik ve fiber şebeke Alt yapı yenilemeleri yapıldı. Altyapısı güncellenen Atatürk Caddesi üzerine betonlama imalatı yapılarak yol üzerinde olası çökmeler ve oturmalar engellenmiş oldu. Üst yapı olarak granit küptaş ile Atatürk Caddesi güzergahı tamamlanmış oldu. Teletuvarlarda ihtiyaca göre daraltma ve genişletme çalışmaları yapıldı.

Ayrıca yapılan işte tasarrufa gidilerek dışarıdan almadan, belediyenin kendi imkanlarıyla yürütülen çalışma sadece malzeme gideriyle daha az maliyette tamamlandı.

Atatürk caddesi güzergahında devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Soru ve Görüşleriniz