17.09.2017 12:44
ATATÜRK’ÜN RİZE’YE GELİŞİNİN 93. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 93. yıldönümü valilik tören alanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Konuşma ve şiirlerin yer aldığı kutlama programında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Kasap, törende yaptığı konuşmada, “Bu gün 17 Eylül. Atatürk’ün Rize’yi ziyaretinin 93. Yıldönümü. Kurtuluş savaşından yeni çıkılmış ve Cumhuriyeti ilan edeli bir yıl olmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’yi ziyaret etmesi önemli bir noktadır. Bu, Rizeli hemşehrilerimiz için de önemli bir hatıra olarak kalmaktadır ve her yıl aynı gün Atatürk’ün Rize’ye gelişini kutlamaktayız. Tabii ki Rizeliler Kurtuluş Savaşında batı cephesinde çok büyük mücadeleler vererek o dönemde aynı zamanda Atatürk’ün dikkatini çekmiştir. Bu durum Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Atatürk’ün Anadolu’ya yaptığı ziyaretlerde ilk ziyaret ettiği illerden birisinin Rize olmasına neden olmuştur. Rizemiz için kıvanç verici bu olay her zaman anılacaktır. Rize’de fahri hemşehri olarak kabul edilen Atatürk, her zaman mutlulukla anılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Törenin ardından Müftü Mahallesi’nde bulunan Atatürk Evi ziyaret edildi. Burada Atatürk konulu fotoğraf sergisi gezildi.

Soru ve Görüşleriniz