27.03.2019 11:06
BAŞKAN KASAP'TAN 'DÜNYA TİYATRO GÜNÜ' MESAJI

27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, tiyatronun kültürel zenginliklerimizin geleceğe aktarılması noktasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan bir kararla 27 Mart günü Dünya Tiyatro Günü olarak kabul edilmiştir.

İnsanlığa ait her duyguyu içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro, toplumsal duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma araçlarından biri olmuştur. Toplumların kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynayan, eğitimiyle, sevgisiyle, güzelliğiyle, aydınlık düşüncesiyle ve hoşgörüsüyle birleştirici bir güç olan ve insanlar arasında köprüler kuran tiyatro, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir.

Gençlerimize sanatı sevdirmek ve onların tiyatral yeteneklerini ortaya çıkarmak için, kültürel değerlerimizi sanata dönüştürme gayesiyle Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi Tiyatro Topluluğu’nu oluşturduk ve Rize Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nu kurduk. Amacımız milli değerlerimizi ön planda tutan eserlerin sergilenmesi ile toplumun geleneklerinin ve adetlerinin yaşatılmasına, çocuklarımızın ve gençlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yöneltilmesine katkı sağlamaktır.

Bir eğitim aracı olarak gördüğümüz tiyatronun yaygınlaşmasına vesile olması temennisiyle, tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.”

Soru ve Görüşleriniz