02.11.2018 15:30
BAŞKAN KASAP, “BİZ BAŞLATIYORUZ, 2053 VİZYONUNUNA ÜLKEYİ HAZIRLAYACAK KUŞAK SİZ GENÇLERSİNİZ” DEDİ

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) üyesi geçlerle kahvaltıda bir araya gelerek sohbette bulundu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın belediye başkanlığı döneminde ilimize kazandırdığı Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini duyurmak, şehirde daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Rize Öğretmenevinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda gençlerle sohbet eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğüyle ülkemizi 2023 hedefi, 2053 ve 2071 vizyonuna hazırlamanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı yerel yönetimler olarak yürütme çabasındayız. Ülkemizin geçmiş olduğu bu zorlu süreçte millet olarak bir taraftan 2023 hedefine ulaşmak için çalışırken, diğer taraftan siz gençlerimizin içerisinde bulunacağı kuşağa hitap eden 2053 vizyonuna ulaşmak için kendinizi yetiştirmeniz gerekmektedir.

YARININ TEMSİLCİLERİ OLAN SİZ GENÇLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda gençlere seslenen Başkan Kasap, Belediye Başkanlık görevine başladığım 2014 yılında şehrimizin gençleriyle farklı yerlerde yapmış olduğum sohbetlerde gençlerimizin vakit geçirebilecekleri bir alan bulamadıklarını fark ettim. Bunun üzerine çeşitli istişareler neticesinde RİBEGEM’i belediye bünyemize kazandırma gereği duydum. Oluşturduğumuz bu birim, genç filizlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların kendilerini çekinmeden daha rahat ifade edebilmelerini sağlamak, sportif faaliyetlerden kültür sanata bir çok alanda kendilerini geliştirmelerini sağlamak için amacına uygun hareket ediyor. Gençlerimizin bu gibi aktiviteler içerisinde bulunması ileride atılacakları iş hayatlarına önemli ölçüde katkı sağlayacağı gibi, geleceğin Türkiye’sini inşa etme yolunda da önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Başkan Kasap Kasap,konuşmasının ardından gençlerin kendisine yönelttiği soruları cevaplandırarak, merak ettikleri konularla ilgili gençlere bilgiler aktardı.

Bir gencin, Engelliler için ilimizde bir çok çalışma yaptınız Allah razı olsun ilimizde bulunan engelli vatandaşlarımızın birlikte vakit geçirebilecekleri bir bina yapılabilir mi ? sorusu üzerine;

ENGELSİZ RİZE İÇİN RİZE BELEDİYESİ OLARAK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Başkan Kasap, Rize Belediyesi olarak özellikle göreve geldiğim günden itibaren en çok hassasiyet gösterdiğim konulardan birisi de şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızı toplum içerisine kazandırmak için hayata geçirmiş olduğum çalışmalar olmuştur. İl olarak görme engelli vatandaşlarımızın şehirde rahat hareket edebilmeleri için yürüyüş yollarını ele aldık ve uygun zemini oluşturduk. Akabinde bedensel engelli vatandaşlarımız için şehrin farklı noktalarına akülü araç şarj istasyonları ve asansörler yaptık. Söz konusu vatandaşlarımızın sahile rahat ulaşabilmeleri için ÇAYKUR önünde bir üst geçitimize asansör yaparak onları sahille buluşturduk. Otobüslerimizi engellilerimizin faydalanabilecekleri özelliğe sahip modern donanımlı hale getirdik. Bu ve buna benzer diğer çalışmalarımızla onları bağrımıza bastık, topluma kazandırılmalarını sağladık” dedi.

Sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında beslenmeleri için bir proje sunan öğrencinin talebini dinleyen Başkan Kasap, teknik ekibiyle konuyu bizzat kendisinin görüşeceğini belirterek, öğrencinin kendisini de ilgili birim müdürlüğüne yönlendirdi.

Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) üyesi gençlerde kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan ötürü Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür ettiler.

 

Soru ve Görüşleriniz