02.07.2018 18:06
BAŞKAN KASAP, “7 AYDA 7 BİN KİLO ELEKTRONİK ATIK” TOPLANDI ..

BAŞKAN KASAP, “YEDİ AYDA YEDİ BİN KİLO ELEKTRONİK ATIK” TOPLANDI ..

Rize Belediyesi TAB ve TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) işbirliği ile Rize’de elektronik atık toplama ve Atık pil yarışması sona erdi. Yarışmada ödüle hak kazanan okulların ödüllerini Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ile takdim etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap şehirde geri dönüşüme önem verdiklerini, atık yağlar, kağıt, metal, cam ve plastik atıklar için de geri dönüştürme için ayrışım çalışmaları yaptıklarını hatırlatarak, 2017 Ekim ayında başlayıp 4 Mayıs 2018 de sona eren Elektronik Atık ve Atık pil Toplama kampanya sonuçlarına göre Toplam da 5500kg elektronik Atık.  1500kg da Atık pil toplandı.

Başkan Kasap, “Hasar gören veya kullanım ömrü biten elektronik eşyalar, doğayı kirleten ve zarar veren ağır metaller içeriyor ve gelecek nesilleri tehdit edici boyuta ulaşıyor. Bu nedenle, elektrikli ve elektronik eşyalar tüm dünya için çevresel bir tehlike oluşturabiliyor. Bunun önüne geçmek için kullanım ömrünü tamamlamış elektronik cihazlar için dönüşüm projemizi tamamladık. Ödüle hak kazanan okullarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Elektronik Atık Toplama Kampanyası Yarışma  Sonuçları;

SAKSIDA TOHUM

DOĞUŞÇAY İ.O.

SAKSIDA TOHUM

HOPARLÖR

FRİSBY

TAŞLIDERE GAZİ İ.Ö.O.

ŞEVKET YARDIMCI İ.Ö.O.

YAZICI

Atık Pil Toplama Kampanyasında ise Doğuşçay İlköğretim okulu 383.50kg Atık pil toplama ile Masa Tenisi,

Şehit Şuaip Seferoğlu İmam Hatip Orta Okulu  184 kg ile Spor Seti,

Pazar Haberal Ortaokulu 146 kg ile Satranç Takımı almaya hak kazandı.