18.09.2018 14:35
BAŞKAN KASAP, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDI…

BAŞKAN KASAP, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDI…

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Rize Belediyesi  ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Atatürk caddesinde düzenlenen etkinliğe Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap’ta katıldı. Başkan Kasap, vatandaşlarla etkinlikte Santranç ve çeşitli aktivitelere katıldı.

Hareketli yaşama dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Kasap, Atatürk caddesinde düzenlenen  etkinliklerle, çevreci ulaşıma destek ve vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmek konusunda farkındalık yaratıldığını söyledi. Belediye Başkanı Kasap, Günümüzde Dünya çapında kutlanmaya başlanan Avrupa Hareketlilik haftası etkinliklerinde 2017 yılında etkinlik rekoru kırıldığını söyledi. Başkan Kasap, 50 ülkeden 2526 ilçe ve şehirde yerel makamlarca kendi şehir merkezlerinde motorize trafiğin kısıtlanması şeklinde etkinlikler yapılmış ifadelerini kullandı.

Cadde de düzenlenen etkinliklere katılan Başkan Kasap, Osmanlı’ya Matrakçı Nasuh tarafından 1500’lü yıllarda ortaya çıkarılan savaş oyunu “Matrak”ı oynadı. Kanuni döneminde Yeniçeriler ve sipahilere kılıç-kalkan eğitimi öğretmek amacıyla başlayan ve yayılan spor için Başkan Kasap; Hareketli ancak bir okadar da yorucu bir spor dedi.

Etkinlikler yarın da, Atatürk Caddesi Memişağa Tuzcuğlu Parkı - Gençlik Merkezi-Cumhuriyet Caddesi Tuzcuoğlu Memişağa Parkı güzergahındaki iki cadde üzerinde saat 12.00-13.00 arasında Bisiklet turu ile devam edecek.

Etkinliklerin son günü 20 Eylül 2018 tarihinde ise, Orta Okul ve Liselerde, “Bisikletler Arabalara Karşı” adlı film gösterimi yapılacak.

 

 

 

Soru ve Görüşleriniz