28.12.2018 17:03
BAŞKAN KASAP, “BUGÜN KENDİNİ İFADE EDEBİLEN, GİRİŞKEN GENÇLER YARIN DAHA YÜKSEK MEVKİLERDE OLACAKTIR”

Bugün kendini ifade edebilen ve faydalı faaliyetlerin içerisinde olan, bu gelişim yaşlarında bilgi haznesini faydalı bilgilerle dolduran gençlerimiz yarın daha yüksek kademelerde yer alacağından şüphem yoktur dedi.

İlimizde yaşayan gençlerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, geliştirmeleri ve çeşitli aktivitelerin içerisinde bulunmalarını sağlamak amacıyla Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ( RİBEGEM ) in kurulmasına vesile olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RİBEGEM bünyesinde bunan gençleri ziyaret ederek bir süre sohbette bulundu.

Rize Belediyesi ek hizmet binasında gençlere hizmet veren RİBEGEM birimini ziyarette bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ziyaretin ardından RİBEGEM bünyesinde bulunan gençlerle sohbet havasında bir toplantı gerçekleştirerek 3 yıl önce kurulan ve çeşitli aktiviteler içerisinde bulunan birimin kuruluş yılından günümüze gelinen süre içerisindeki çalışmalarını birlikte değerlendirdi.

İLERİKİ YILLARDA BU ŞEHRİN FAYDASINI GÖRECEĞİ BİR BİRİM OLUŞTURDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “RİBEGEM sayesinde genç filizlerin içerisinde yer aldığı etkinlikler düzenlediklerini ve bu birimi oluşturma amacının gençlerin kendilerini ifade etme yetenekleri ve her geçen gün kendilerini daha fazla geliştirmelerinin önünü açmak olduğunu belirtti. Bu manada ileriki yıllarda gençlerimizin bizi anacağı, şehrimizi daha ileri taşıyacak nesillerin yetişmesine vesile olacağımız ve ilimizde olması gereken bir birimi oluşturmuş olduğumuz düşüncesindeyim.

Başkan Kasap, Daha önce ilimizde olmayan ve 3 yıl gibi bir süredir Rize Belediyesi bünyesinde aktif hale gelen birimimiz bünyesinde bulunan gençlerimizin fikirleri geleceğimize yön verecektir. Toplumun her kesiminden RİBEGEM çatısı altında bulunan gençlerimizle, zaman zaman bu ve benzeri toplantılar yaparak, bir yandan kendi bilgi ve tecrübelerimizi onlara aktarıyor gelişmelerine yardımcı olmaya çalışıyor, diğer yandan ise onların fikirlerini ortaya koymalarına yardımcı oluyoruz. Bu platform gençlerin kendilerini ifade etmelerini sağlayan bir yerdir. Görmüş olduğum kadarıyla kurulduğu günden bu yana ilimizde yaşayan gençlerimizin öğrencilerimizin daha aktif faaliyetler içerisinde olmasına vesile olmuşuz” dedi.

Gençlerimize yönelik böyle bir oluşumu ilimize kazandırdığı ve her zaman destekleriyle yanlarında olduğu için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür eden RİBEGEM Genel Koordinatörü Halim Turgut, yapmış oldukları çalışmalarla ilgili Başkan Kasap’a bilgiler aktardı. Toplantı gençlerin Başkan Kasap’a yöneltmiş oldukları çeşitli sorularla son buldu.

 

Soru ve Görüşleriniz