24.10.2018 09:47
BAŞKAN KASAP DOST ÜLKE KORELİ MİSAFİRLERLE AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’de düzenlenen Türkiye - Güney Kore dostluk yemeğinde Kore’den ilimize gelen misafirlerle bir araya geldi.

Rize Valiliği bünyesi, Rize Belediyesi’nin destekleri, Marka Rize Kültür, Sanat ve Turizm Derneğinin organizesinde RAMADA Otel’de her iki ülkenin yıllara dayanan dostluğunun devam ettirilebilmesi için verilen akşam yemeğine Rizeli Kore Gazisi Enis Marangoz da davetliler arasında yerini aldı. Kore Gazisi Marangoz, o yıllarda yaşamış olduğu anlarını Korelilerle birlikte omuz omuza vermiş olduğu mücadeleyi salondaki davetlilerle paylaştı.

Programda turizm şehri olan ilimizin kültürünü yansıtan yemek menüsü seçilirken, şehrimizin doğal güzellikleri sinevizyon gösterisiyle Kore’den gelen misafirlere izletildi.

Protokol konuşmalarının yer aldığı dostluk yemeğinde bir konuşma gerçekleştiren Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, “İlimiz Çay tarımının yanı sıra son zamanlarda Turizmden gelir elde etmenin gayreti içerisinde olan bir şehirdir. Bizlerde yerel yönetimler olarak şehrimizi bu yönde ileri seviyelere taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bu noktada ilimize dışarıdan turistlerimizin gelmesi için katkı ve desteklerimizi elimizden geldiğince yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu gün burada dost ülke Kore’den gelen misafirlerimizle birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Her iki ülke arasında eskiye dayanan kadim bir dostluk var. Geçmişimizde var olan yardımlaşma, dayanışmayı günümüzde ülke olarak devam ettirmekteyiz. Yıllar önce dedelerimiz nasıl ki Kore’ye destek olmuşsa, bugün yine bizlerde ülke olarak Suriye’nin yanında olduk. Bu kardeşliğimizin yıllarca, gelecek nesillerimize aktarılmasını ve daim olmasını diliyorum” dedi.

Dostluk yemeği, Kore’den gelen misafirlere Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve diğer davetli protokol mensupları tarafından takdim edilen hediyelerle son buldu.


Soru ve Görüşleriniz