30.12.2017 20:27
BAŞKAN KASAP’TAN MEKKE’NİN FETHİ VE YENİ YIL MESAJI

BAŞKAN KASAP’TAN MEKKE’NİN FETHİ VE YENİ YIL MESAJI

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Mekke’nin Fethi ve Yeni Yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mekke'nin İslam ordusu tarafından fethedilişiyle insanlığın, içinde bulunduğu karanlıktan aydınlığa kavuştuğunu belirten Başkanımız duygularını şu şekilde ifade etti:

“İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke’nin fethi bütün dünyaya ‘insanlık’ dersi vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) savaşmak yerine, intikam almak yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslam üç kıtaya hızla yayılmaya başlamıştır.

Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih adalet yolunda, karanlıktan aydınlığa çıkmanın simgesidir. Yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşlarının son bulması için Mekke’nin fethi gibi gönüllerin de fethine ihtiyaç vardır. Bu fethin ruhuyla inşallah kan ve gözyaşından kurtulup, vatana hizmet yolunda izzet bulup, refaha erişeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âlemi için “Mekke’nin Fethi”nin mübarek olmasını Cenab-ı ALLAH’tan diliyorum. Aynı zamanda yeni bir yıl olan 2018’in, mazlum coğrafyaların umutları doğrultusunda dünyada adalet, barış, özgürlük ve huzur yılı olmasını diliyor, yeni yılın birlik ve beraberlik anlayışıyla şehrimize ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Soru ve Görüşleriniz