14.12.2018 09:38
BAŞKAN KASAP’TAN MEMİŞ ALİ USTA’YI ANMA MESAJI

 

14 Aralık 2005 tarihinde kaybettiğimiz, 1989-1994 yılları arasında Rize Belediyesinin 30. Belediye Başkanı olarak görev yapan Memiş Ali Usta’yı vefatının 13’ncü yılında rahmetle anıyoruz.

Tek gayesi Rize’ye hizmet etmek olan Memiş Ali Usta; “Amacım siyaset değil, memleketime hizmettir. Rize’nin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir insan olarak yöreme hizmet vermek istiyorum.” diyerek gönüllere dokunmuş ve yüreklerde yer edinmiştir. Doğru, dürüst, güvenilir kişiliği ile çok iyi eğitim görmüş, idarecilik tecrübesi olan, memleketine yakışır bir Başkan olmuş ve halkı ona Derviş Ali ismini takmıştı.

Bizler de yerel yönetici olarak bu şekilde gönüllere taht kurmuş büyüklerimizi takdir edip, onların yolundan gidip; “Rize’ye ve Rizeliye” faydayı amaç edinip, hizmet odaklı ilerliyoruz. Allah, memleketine hizmet eden insanların yolunu açık eylesin, memleket sevgisini yüreklerde baki kılsın.

Bu vesile ile Memiş Ali Usta ve hayata gözlerini yuman diğer Belediye Başkanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Soru ve Görüşleriniz