17.12.2018 12:03
BAŞKAN KASAP’TAN MEVLANA’YI ANMA HAFTASI MESAJI


Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, vuslatının 745. yıl dönümü münasebetiyle; sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün timsali olan Hz. Mevlana’yı özlemle andığını belirterek bir mesaj yayımladı. Başkan Kasap mesajında şu ifadeleri kullandı:


“Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Türk milletimizin zengin tarihinde yetişmiş nadide bir şahsiyettir. Tüm insanlık tarafından hayranlık duyulmuş, beğenilmiş bir gönül adamıdır. Yüzyıllarca süregelen bir hoşgörünün öncüsü ve barışın sembolüdür. Anadolu’ya atılan en hakikatli oktur Mevlana.


Ondaki sevgi ve hoşgörü, bütün insanlığa ışık tutmuştur. Bütün insanlığa örnek olmuş bu önemli zatı; hatırlamak, anmak, anlamak ve yeni nesillere anlatmak boynumuzun borcu olsa gerek. Yıllar önce söylediği sözler, bugün dahi yürekleri okşamakta ve gönülleri yumuşatmaktadır. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Hazretleri, müstesna bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir. Bizler eğer bu ışığa doğru gidersek; kırmadan, kırılmadan, yakmadan, yıkılmadan sabrın selametiyle huzurlu bir şekilde yaşayacağız.


“Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerek” der Mevlana.


 İlahi aşk ile Allah aşkı ile peygamber aşkı ile yanmaktır temennimiz. Yanıp da asıl varlığa ulaşmaktır.  Gönüllerimizi sevgiyle fetheden, 66 yaşında Konya’da vefat eden Hz. Mevlana’nın 745. vuslat yıl dönümünün; millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğe, dünya barışına vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim.


Onun aşkından, muhabbetinden nasiplenmek temennisiyle...”

Soru ve Görüşleriniz