06.03.2019 16:46
BAŞKAN KASAP’TAN ‘REGAİB KANDİLİ’ MESAJI

“Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, yüreklere aşk ve muhabbetin dolduğu, günahların bağışlanması için ellerin semâya açıldığı, duaların kabul olduğu bir Regaib Kandili’ne daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammet (sav) üç aylar ve Regaib Kandiline ulaştığında Cenabı Allah’a ellerini açmış;  ‘Allah’ım, Recep ve Şaban’ı hakkımızda hayırlı eyle, bizi hayırla Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir. Peygamber Efendimizin bu duası hepimiz için örnek teşkil etmektedir. Yüce dinimizin bizden istediği, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba harcamalıyız.

Bu hayırlı geceyi; hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimize deva olması için bol bol dua edelim, ibadetle geçirelim. Yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyiliklerin artmasını isteyelim. Şehrimiz, ülkemiz için dualar edelim. Merhamet sahibi Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.

Rabbim güvenliğimizi sağlayan askerimize, polisimize güç, kudret versin.  Bereketimiz bol, dualarımız kabul olsun inşallah. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin Regaib Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”

Soru ve Görüşleriniz