15.01.2019 15:38
BAŞKAN KASAP, YAPIMI TAMAMLANAN TOPLU TAŞIMA MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Toplu Taşıma Merkezi çalışmalarını yerinde inceleyerek değerlendirmede bulunarak yeni alana taşınma işleminin 6 Şubatta başlayacağını dile getirdi.

Şehir merkezi menderes bulvarı güzergahında mevcut dolmuş duraklarının yaratmış olduğu trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla sahil dolgu alanı üzerinde oluşturulan Toplu Taşıma Merkezinde sona yaklaşıldı. Toplu Taşıma Merkezi projesi, 2 il, 11 ilçe, 12 mahalle ve 72 köy olmak üzere 97 hatta hizmet verecek. Yapılan proje hizmet vermeye başladığında, hapeloğlu market yanında bulunan mevcut dolmuş duraklarının sahile taşınmasıyla birlikte söz konusu alanda yapılacak yeni düzenlemeyle menderes bulvarı trafiğinde rahatlama bekleniyor.

Teknik ekibi ile birlikte Toplu Taşıma Merkezinde incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgi alan ve ufak tefek eksikliklerin giderilmesi talimatını veren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap projede gelinen noktayla ilgili açıklamada bulundu.

İL TRAFİK KOMİSYONUNUN ALMIŞ OLDUĞU KARAR DOĞRULTUSUNDA RİZE BELEDİYESİ OLARAK TOPLU TAŞIMA MERKEZİNİ OLUŞTURDUK

Başkan Kasap açıklamasında; Projemizin bütün çalışmalarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmenin çabası içerisindeyiz ve bu nedenle son kontrolleri yaparak eksikliklerin giderilmesini sağlamak amacıyla incelemede bulunduk. İl Trafik Komisyonumuzun almış olduğu bir karar ve gerekli görülmesi doğrultusunda Rize Belediyesi olarak Toplu Taşıma Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Şehir içi trafiğini rahatlatmak adına ilçeler arası ve köylerimize taşımacılık veren minibüslerimizi şehrimizin içerisinden sahil kısmına aktararak merkezdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla Toplu Taşıma Merkezini hayata geçirdik. Oluşturmuş olduğumuz bu alana 6 Şubat itibariyle 3 grup şeklinde belirli tarih aralığında mevcut duraklarımızı taşıyarak tamamen yerleştikten sonra daha rahat trafik akışının sağlanacağını düşünüyoruz.

TOPLU TAŞIMA MERKEZİNE ULAŞIM NOKTASINDA MERKEZDEN SAHİLE ÜCRETSİZ SERVİSLER HİZMET VERECEK

Rize Belediyesi olarak vatandaşımızın yeni durak alanına ulaşımını sağlayacak şekilde merkezden ücretsiz servis hizmeti başlatarak gidiş gelişini sağlayacağız. Onun haricinde zaten karşıya geçme noktasında bas geç trafik lambası güzergah üzerinde yaptık vatandaşlarımız sahile ulaşma noktasında zaten kullanmış oldukları bir sistem. İl trafik komisyonumuzun almış olduğu karar doğrultusunda minibüslerimiz doğu ve batı kesimi yönünde ulaşımı sağlayacaklar. Toplu Taşıma Merkezimizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Soru ve Görüşleriniz