19.09.2018 16:48
BAŞKAN KASAP, “ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ!”

BAŞKAN KASAP, “ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ!”

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Bu yıl da sevgili Rizelilere aşure dağıtmayı nasip eden Cenab-ı Allah’a şükrediyor ve bu bereketi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” diyen Belediye Başkanımız mesajına şu ifadelerle devam etti:

 “İslam dininde kıymetli aylardan birisi olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı, bünyesinde önemli olayları barındırmaktadır. Muharrem Ayı, Cenab-ı Allah’ın ilahi bereket ve feyzinin, Rabbani ihsan ve kereminin bol bol müminlere ihsan edildiği mübarek bir aydır.

Bu ay içerisinde evlerimizin mutfağında, iş yerlerimizde ve Anadolu’nun pek çok yerinde aşure yapılır ve konu komşuya ikram edilir. Milletimizin güzel ve çok ince olan bu hasleti de bu vesileyle tekrar gün yüzüne çıkmış olur.

Aşure, bereketin simgesidir ve aşure dağıtma geleneğindeki amaç öncelikle sevabı paylaşmaktır. Rize Belediyesi olarak bu sene de ikramlarımızı dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu küçük ikramlara sığan büyük sevgi, merhamet ve yardımlaşma çağlayanları bizi biz yapan çok önemli özelliklerdir. Rabbim ikramlarımızı kabul eylesin.

Muharrem Ayı; Aşûre Günü’nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Bizler de zulme boyun eğmeyen bir millet olarak varlığımızı ve birliğimizi bozmak isteyenlere karşı daima mücadele edeceğiz.

Bu vesile ile başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem Ayının, Rizemizin yanı sıra bütün memleketimizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını Yüce Rabbimden diliyorum.”

Soru ve Görüşleriniz