25.09.2019 17:08
BAŞKAN METİN'İN "İTFAİYECİLİK HAFTASI" KUTLAMA MESAJI

“Osmanlı döneminde Tulumbacılar Ocağı ve Askeri İtfaiye Teşkilatı gibi çeşitli isimlerle hizmet veren yangın söndürme teşkilatı, 25 Eylül 1923 tarihi itibariyle belediye hizmeti kabul edilmiş ve modern itfaiye teşkilatı oluşturulmuştur.

Bugün, modern teçhizat ve personeli ile sadece yangınlarda değil, sel ve depremler gibi tüm doğal afetlerde de halkımızın can ve mal güvenliği için 24 saat canla başla çalışan İtfaiye teşkilatımız, kutsal bir vazife ifa etmektedir.

İtfaiye Haftasındaki amaç; itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın önlemleri konusunda halkımızı aydınlatmak ve düzenlenen etkinliklerle yangın ve diğer afet koruma şekillerine dikkat çekmektir. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır.

İtfaiye ekiplerimiz görevlerini yerine getirirken her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda çalışıyor. Yaz, kış demeden hem yangın hem kurtarma faaliyetlerini özveriyle yürütüyor. Hepsine minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; itfaiyecilerimizin kazasız ve belasız bir şekilde görevlerini yerine getirmelerini temenni ederken, yangınsız ve afetsiz günler diliyor, tüm itfaiye personellerimizin İtfaiyecilik Haftası’nı kutluyorum.”

Soru ve Görüşleriniz