03.06.2021 17:58
BAŞKAN RAHMİ METİN ALT YAPI ÇALIŞMALARINI VE TESİS PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ…

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin mahallelerde devam eden alt yapı çalışmalarını ve Organize Sanayi bölgesinde yapımı süren Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisinde incelemelerde bulunarak ekiplerden bilgiler aldı.

Şehrimizde Rize Belediyesi tarafından yürütülen yatırımları fırsat buldukça yerinde inceleyen ve saha çalışmalarını sürekli takip eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin inceleme programına Yeniköy Mahallesi 1 nolu Gül sokak ve 1 nolu yayla sokaktan başladı. Yağmursuyu, atık su ve içme suyu hatlarının yenilemesi ile beton yol çalışmalarının yapıldığı sokakları gezen Başkan Rahmi Metin mahalle sakinleriyle de hasbihalde bulundu.

ÇAY ÇÖPÜNDEN MANGAL KÖMÜRÜ TESİSİ’NİN MONTAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR…

Sokak incelemelerinin ardından Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte Kalkandere Organize Sanayi bölgesine giden Başkan Rahmi Metin, burada yapımı süren Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisinin kurulum aşamasını inceleyerek teknik ekipten bilgiler aldı.

Yaklaşık 7 ay gibi bir zamandır çalışmaların sürdüğü Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi’nin yapılacağı alanda gerçekleştirilen gayretli ve zaman alıcı çalışmalar çerçevesinde tesisin kurulacağı alanın zemininin düzleştirilmesi için 120 bin metreküp hafriyat çıkartıldı. Engebeli arazide yapılan hafriyat çalışmasında alan kodu 32 metre aşağıya düşürülerek düz zemin oluşturuldu. Çökmelere karşı tesis çevresinin etrafında ise 11 bin metreküp kara taş duvar çalışması yapılarak alanın güvenliği sağlandı. Bütün bu çalışmaların ardından tesisin kurulumu şehir dışından gelen hazır beton direklerin montajı ile devam ediyor. Kurulum işleminin ardından ise istihdama ve Rize Belediyesinin gelirine katkı sunacak olan tesiste hem Çay çöpünden mangal kömürü üretimi yapılacak, hem de elektrik üretimi sağlanacak.

Soru ve Görüşleriniz