22.03.2020 11:49
BAŞKAN RAHMİ METİN “BAŞ TACIMIZ OLAN YAŞLILARIMIZIN YANINDAYIZ” DEDİ…


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yapmış olduğu yazılı açıklamada Devletimizin son olarak almış olduğu kararla 65 yaş üstü yaşlılarımızın ve kronik hastalarımızın sokağa çıkmalarının kısıtlanması üzerine bu kritik süreçte söz konusu vatandaşlarımızın yanlarında olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Korona virüsünün ülkemiz üzerinde etkisini arttırdığı ilk andan itibaren konuyu hassasiyetle takip ediyor, bu manada Rize Belediyesi olarak şehrimizde aralıksız dezenfekte çalışmaları ve çeşitli denetleme çalışmalarımızı yürütüyoruz. Devletimizin almış olduğu kararları takip ediyor, bu doğrultuda bizlerde şehrin kurumları olarak gerek Valiliğimiz gerekse diğer paydaş kurumlarımız ile birlik beraberlik içerisinde süreci değerlendiriyoruz.

Son olarak dün gece itibariyle İçişleri Bakanlığımızdan yapılan açıklama neticesinde ülke genelinde riskli grup olarak bilinen 65 yaş üstü yaşlılarımızın ve kronik hastalarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanmıştır.

BÜYÜKLERİMİZE VEFA BORCUMUZ VAR…

Bizde bu kararla birlikte baş tacımız olan elleri öpülesi yaşlılarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için diğer paydaş kurumlarımız ile birlikte Rize Belediyesi olarak yanındayız. Büyüklerimize vefa borcumuz var. Devletimizin almış olduğu karara uyarak bu süreci evinde geçiren 65 yaş üstü büyüklerimizin ihtiyaç duydukları anda bizlere ulaşmaları halinde imkanlarımızı seferber etmeye hazırız” dedi.

Soru ve Görüşleriniz