24.06.2020 10:51
BAŞKAN RAHMİ METİN, DEĞİRMENDERE DERESİ ISLAH ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ…

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Belediyesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü dere ıslah çalışmasını yerinde inceledi.

Yılın belirli aylarında yoğun yağış alan ilimizde yaşanabilmesi muhtemel su taşkınlarına yönelik Rize Belediyesi’nin tedbir amaçlı başlatmış olduğu dere ıslah çalışmaları kontrollü ve hızlı bir şekilde devam ediyor.

Şehir merkezinin farklı noktalarından geçen ve önceki yıllarda taşkın sonucu bir çok maddi hasarlı afetler yaşanmasına yol açan derelerimizden bir tanesi de Değirmendere deresi olarak bilinmektedir. DSİ ile Rize Belediyesi’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu çalışmada, söz konusu dere’nin mevcut zemin kodu 1 metre düşürülerek yükselen su debisinin dere yatağına sığması sağlanacak. Bununla birlikte ana yol üzerinde bulunan köprünün altından suyun daha rahat akışı sağlanacak. Ayrıca köprü kısmında da bir takım değişikliğe gidilen çalışmada, genişliği uzatılarak yol güzergahında bulunan yaya yolu daha geniş bir şekilde köprü boyunca devam ettirilecek.

Soru ve Görüşleriniz