24.06.2019 15:50
BAŞKAN RAHMİ METİN DOĞU KARADENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ 1. BAŞKAN VEKİLLİĞİNE SEÇİLDİ

5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 10. Maddesi gereğince yapılan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ( DKBB ) Meclis toplantısında Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Birlik 1. Meclis Başkan Vekilliğine seçildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerin ardından ilk kez toplanan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Meclis Toplantısın da açılışın ardından geçici başkanlık divanı oluşturuldu.

Birlik Başkanı’nın seçilmesinin ardından Başkan Vekillikleri, Encümen üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri ve Denetim Komisyonu üyeliklerinin seçimleri yapıldı.

Trabzon’un Yomra İlçesinde gerçekleşen DKBB Meclis Toplantısında, Birlik Meclis Başkanlığına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Birlik 1. Başkan Vekilliğine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Birlik 2. Başkan Vekilliğine ise Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin seçildi.

Seçimin ardından 2018 yılı faaliyet raporu ve diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam eden Meclis Toplantısının geri kalan bölümü 1. Başkan Vekili Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin tarafından yönetildi. Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.