29.08.2017 19:21
BAŞKANIMIZDAN “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI” MESAJI

BAŞKANIMIZDAN “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI” MESAJI

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap “30 Ağustos Zafer Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadeleri kullandı:

“30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılını kutlamaktayız. 

Tarihin altın sayfalarında yer alan ve birçok ulusa da örnek olan bu şanlı zafer, Türk milletinin ordusu ile birlikte yazdığı kahramanlık destanıdır. Tüm imkânsızlıklara rağmen sayı ve silahça kendinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle Türk ordusunun milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar savunup kazandığı kutsal bir zaferdir. 

Bu zafer, aziz milletimizin gücünün ortaya konulması bakımından büyük anlam ifade etmektedir. Geçmişten günümüze milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. Yeni Türkiye vizyonumuzdaki hedefleri gerçekleştirip, toplumsal refahı daha da artırarak ülkemizin ve şehrimizin kalkınıp gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.

30 Ağustos Zaferinden 95 yıl sonra Türk milleti ve devleti hakkında yanlış hesaplar içinde olanların hevesleri, gayri milli tutumları ile yeniden canlanmaya yüz tutsa da Allah’ın izniyle Milli irade karşısında yerle bir olmuşlardır. Türk milletinin istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı yapılan var oluş ve diriliş mücadelemiz bitmedi ve bitmeyecek.

Tarihimizin şerefli sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal savaşımızın tüm şehitlerini, tüm kahramanlarını saygıyla, minnetle, şükranla anıyorum. “


Soru ve Görüşleriniz