05.12.2017 13:40
BAŞKANIMIZDAN “5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ” VE “DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ” MESAJI

İki önemli günü bir arada kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, hem Dünya Kadın Hakları Günü hem de Dünya Mühendisler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi.

5 Aralık 1934’te, toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız ön plana çıkarılarak kadın-erkek eşitliği hayata geçirilmiş ve devamında Türk kadınına pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Türk kadını her zaman toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini sergilemiştir. “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum.

Bu önemli günün, Dünya Mühendisler Günü’yle aynı zamanı paylaşması 5 Aralık tarihinin önemini daha da arttırmaktadır. Bu bağlamda, bulundukları ortamın, yaşadıkları çevrenin, imarına, gelişmesine, güzelleşmesine ve kalkınmasına katkıda bulunan, en kötü koşullarda bile ilkelerinden, değerlerinden taviz vermeyen tüm mühendislerimizin “5 Aralık Dünya Mühendisler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Soru ve Görüşleriniz