29.09.2017 16:11
BAŞKANIMIZDAN AŞURE GÜNÜ MESAJI


Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Muharrem ayı ve Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İslam dininde kıymetli aylardan birisi olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı, bünyesinde önemli olayları barındırmaktadır. Peygamberimiz (s.a.v) tarafından Şehrullah (Allahın Ayı) olarak tanımlanmış, Cenabı Allahın ilahi bereket ve feyzinin, Rabbani ihsan ve kereminin bol bol müminlere ihsan edildiği mübarek bir aydır.

İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı; içerisinde paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşûre Günü’nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, 'Zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır.

Aşûre, asırlardır hak ile batıl arasında bir hesaplaşma ve din yolunda candan geçme, fedakârlık sergileme günü olarak bilinen bir gündür. Allah âşıklarının kalplerinde her zaman yanacak bir meşaledir.

Asırlar öncesinde doğruluk dürüstlük ve adalet için dökülen kanlar bugün halen dökülmekte, varlığımızı ve birliğimizi bozmak isteyenlere karşı kutlu mücadelemiz devam etmektedir. Cenab-ı Allah bizleri birlikten, beraberlikten, iyilikten, güzellikten ayırmasın.

Bu vesile ile başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem Ayının, Rizemizin yanı sıra bütün memleketimizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum.”

Soru ve Görüşleriniz