02.10.2017 08:42
BAŞKANIMIZDAN DÜNYA MİMARLAR GÜNÜ MESAJI


Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mimarinin şehir kültürünü yansıtan en büyük güç olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız yayımladığı mesajında şunları dile getirdi:

Çok kültürlülüğün, tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunması ve yaşatılması, yapılan eserlerin gelecekte unutulmaz bir eser ve marka olması için mimarlarımıza büyük görevler düşmektedir.

Ülkemizin ve dünyanın her köşesini ortaya koydukları eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyan, ülkenin mimari kimliğini nakşeden, mimari eserlerle milletin kültürel dokusunu kayıt altına alan mimarlarımıza çok şey borçluyuz.

Tarihle bağlarımızı koruyup, geçmişin güzelliklerini geleceğe aktaran mimarlarımızın önderliğinde daha iyi bir Rize, daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek en büyük temennimizdir.

Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan, dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır. Bu vesile ile tarihi birikim ve değerlerimizi harikulade görsellere çevirerek anıtsal yapılara imza atan Mimar Sinan’ı da rahmetle ve şükranla yâd ediyorum.

Mimarlığın dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha algılandığı bu günde, çalışmalarında sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir yaşam dileyerek tüm mimarlarımızın gününü kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Soru ve Görüşleriniz