18.09.2017 19:22
BAŞKANIMIZDAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

 

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap “Gaziler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Medeniyetimizin en seçkin vasıflarından olan gaza inancı ve anlayışı ülkemizin ve milletimizin ilelebet var olacağının kanıtıdır. Tarih boyunca nice savaşlar, çatışmalar yaşayan bu coğrafyanın insanları, istiklali ve istikbali için her daim tetikte olan bir milletin evlatlarıdır.

Her Türk şehitlik ve gazilik onuruna kavuşabilmek için vatanı, milleti, bayrağı, soydaşları, dini ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.

Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları olan gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e istiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Mareşal' ve 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum. Tüm kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

 

Soru ve Görüşleriniz