25.01.2018 18:27
DEĞİŞEN İKLİMDE TARIM SEKTÖRÜNDE KADIN İŞGÜCÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ RİZE’DE TANITILDI.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında desteklenen “Değişen İklimde Tarım Sektöründe Kadın İşgücünün Geliştirilmesi Projesi” çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi’nin öncülüğünde ve Rize Belediyesi’nin katkılarıyla Rize’de bir konferans düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap, Kurum Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan konferansta Rize Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Mustafa Baltacı Rize Belediyesi’nin çevre konulu çalışmalarıyla ilgili görsel sunum eşliğinde davetlilere bilgilendirmede bulundu.

Konferansta selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap; “Öncelikle vatan-millet ve al bayrak uğruna şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, Türk Milletine baş sağlığı diliyorum. Allah, terör yapılanmalarına karşı Afrin’de mücadele veren ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Dualarımızın ve kalplerimizin her daim onlarla birlikte olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti;

“Varlığımızın ve milli birliğimizin yapı taşlarından olan kadınlarımızın toplumda söz sahibi olmaları ve aktif rol almaları için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz.Kadınlarımız, annelik ve ev hanımlığı gibi önemli vazifelerinin yanı sıra, günümüzde her alanda ve her meslek dalında başarılı bir şekilde hayatlarını devam ettirmektedir. Dolayısıyla üretime de çok önemli bir şekilde katkı sağlamaktadırlar.

Kadınlarımızla el ele verip iklim değişikliğinin doğuracağı risklere karşı önlemlerimizi alıp, kadın işgücünün geliştirilmesi adına tüm adımları sağlamlaştıracağız. Bu vesile ile programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma merkezinden Prof. Dr. M. Levent Kurnaz yapmış olduğu görsel sunum eşliğinde konuklara “Değişen İklimde Tarım Sektöründe Kadın İşgücünün Geliştirilmesi Projesi”nden bahsetti.

Prof. Dr. M. Levent Kurnaz sunumunda, Bu projenin amacı iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek sektörlerin başında gelen tarımda çalışan kadınların iklim değişikliği konusunda bilgi sahibi olmaları, iklim değişikliğinin doğuracağı risklere karşı hazırlıklı olmaları, gerekli önlemleri almalarını sağlamak ve bu sayede tarımdaki yatırımların ve işe alımların gelecekte en etkin biçimde yapılmasına ön ayak olunabileceğini  belirti.

 Prof. Dr. M. Levent Kurnaz, Türkiye’de tarım sektöründe en fazla kadın işçiyi bünyesinde barındıran illerin başında gelen Rize olduğu için böyle bir konferansın Rize’de yapılmasını önemsediğini belirterek düzenlenmesinde emeği geçen Rize Belediyesine teşekkürlerini sundu.

İklimsel değişimin önüne geçilebilmesi yolunda yapılabileceklerin konuşulduğu konferans sonunda konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma merkezinden ilimize misafir gelen Prof. Dr. M. Levent Kurnaz ve ekibine, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bululdu.

 

Soru ve Görüşleriniz