07.12.2018 15:28
FUARIN EN İLGİ ÇEKEN STANDI RİZE STANDI

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve 6 - 9 Aralık tarihleri arasında İzmir Gaziemir’de başlayan ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuarı’nın 2. gününde Turizm şehri Rize’nin tanıtımı devam ediyor.

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nin öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası’nın katkılarıyla oluşturulan stand da çalınan tulum ve oynanan horon sesini duyan ziyaretçiler alana akın ediyor.

Önceki yıllarda ciddi katılımcı ve ziyaretçi sayılarına ulaşan ve bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’de Rize Belediyesi Kültür Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Safet Kopuz, İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu ve İlgili paydaş kurum çalışanları ilimizin tanıtımı noktasında gelen ziyaretçilere bilgiler aktarıyor.

Fuar alanına gelen misafirler Rize için ayrılan bölümde yöreyi daha yakından tanıma fırsatı bulurken, kendilerine ikram edilen ürünleri tadarak Rize Çayını yudumluyor.

Yöresel çalgımız Tulum eşliğinde oynanan horonların yer aldığı standa ilimizin kültürü, tarihi, doğası, müziği, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı, özgün yemekleri ve misafirperverliği ziyaretçilere tanıtılıyor. Rize Valiliği ile Rize Belediyesi tarafından hazırlanan kitap, broşür, cd gibi materyaller gelen misafirlere verilerek, alanda kurulan dev ekranda içerisinde doğal güzelliklerimizin yer aldığı tanıtım filmi izletiliyor.

Soru ve Görüşleriniz