02.06.2021 14:50
“GASTRO RİZE” TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR…

İlimizin Tarihsel kültürünün yanında yemek kültürü ve sunumunu, “Sanat” haline getirebilmek için Rize Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek olan “Tanıtım Günleri” öncesi Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e makamında etkinlik içerik sunumu gerçekleştirildi.

Daha önce şehrimizde yapılan konferansın ardından yürütülen çalışmalarda gelinen son durumla ilgili bilgiler Gökmen Sözer ve PR Ajansı tarafından belediye başkanı Rahmi Metin’e makamında aktarıldı.

Şehrimizin tanıtımında etkili olması beklenen Tanıtım Günleri için geçtiğimiz Şubat ayında Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Gastro Rize” konferansı düzenlenerek ilgili paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla çeşitli fikir ve düşünceler ortaya konulmuştu.

Düzenlenecek etkinlik ile Karadeniz Bölgesi’nin doğası ve eşsiz lezzetleriyle öne çıkan şehri Rize’nin yurt içinde ve dışında bir gastronomi destinasyonu olarak tanıtılmasını sağlamak, saklı kalmış lokal ürünleri, mutfak ustalarını ve ustalıklarını gün yüzüne çıkarmak, ayrıca özellikle ilimizin, Türkiye’nin çay bölgesi olduğunun altını çizmek, Anzer ve diğer balların hakettiği değeri görmesine katkıda bulunarak, ülkemizin turizmdeki otel, kafe ve restoranlarının menülerine girişlerini sağlamak hedefleniyor.