07.09.2017 16:05
 “HEM BİREY OLARAK HEM TOPLUM OLARAK UFKU GENİŞ BİR NESİL YETİŞTİRMELİYİZ.”

 

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap “8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tüm insanların okuma yazma hakkından yararlanabilmesi için, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından ilan edilen “Dünya Okuma Yazma Günü” her yıl 8 Eylül’de kutlanıyor.

Okuryazarlık temel bir insanî haktır ve yaşam boyu öğrenmenin ilk basamağını oluşturmaktadır. Bireylerin hayatlarını dönüştürebilmesi, diğer insanlarla sosyalleşebilmesi ve insani gelişimini tamamlayabilmesi için okuma yazma bilmesi gerekmektedir.

Okuryazarlık düzeyinin yüksek olması insanların ve toplumların yaşam kalitesini yükseltirken, cehalet ise ancak iyi bir yaşam kalitesinin önünde aşılmaz bir duvar gibi yükselmekte ve toplumsal alandan dışlanmaya sebep olmaktadır. Bu tür olumsuzluklara maruz kalmamak için bilgi ve birikim sahibi olup hem birey olarak hem toplum olarak ufku geniş bir nesil yetiştirmeliyiz

Okumanın yaşı yoktur. Bugün bunun en iyi örneğini halk eğitim merkezlerindeki yetişkin okuma yazma kurslarında görmekteyiz. Bu vesileyle onları da cesaret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Her zaman bu konuda toplumumuza destek olduk ve bu konuda yerel yönetimler ile işbirliğimiz devam edecektir. Özellikle kadınlarımız ve çocuklarımız için farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin eğitim seviyesini yükseltmek adına yapmış olduğumuz çalışmalarımız, şehrimizde ve ülkemizde okuma-yazma bilmeyen yurttaşımız kalmayana kadar devam edecektir.

Bu vesile ile “Dünya Okuma Yazma Günü”nüzü içtenlikle kutluyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Soru ve Görüşleriniz