17.12.2017 01:19
“HZ. MEVLANA BİR GÖNÜL MİMARIDIR”

“HZ. MEVLANA BİR GÖNÜL MİMARIDIR”

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Mevlana’nın vuslatının 744. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında duygularını şu şekilde ifade etti:

“Üzerinde yaşadığımız bu aziz ve kadim vatan topraklarında sayısız arif, âlim, tasavvuf ehli, ilim ve irfan kutbu büyüğümüz yetişmiştir. Hürmetle andığımız bu değerlerimiz yaşadıkları devirlerin manevi zırhı, kardeşlik anıtı, insanlık övüncü olmuşlar, nesiller geçse de hafızalardan silinmemişlerdir. Bunlardan birisi de 13. asırda Türk-İslam medeniyetinin üzerine güneş gibi doğan mutasavvıf, zahit, bilgin ve ihlâs sahibi Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’dir.

Hz. Mevlana bir gönül mimarıdır. “Nerede sevgi, barış, kardeşlik varsa ben orada varım; nerede kavga ve savaş varsa ben orada yokum” diyen Mevlana, bütün insanlık âlemine ışık olmuş ve gönülleri fethetmiştir. Yaradan’dan ötürü bütün yaratılmışları sever ve bizlere de sevmeyi öğretir. “Sevgisiz ve aşksız geçen ömrü, ömür sayma” diye buyuran Mevlana’ya göre insanı ölümsüzlüğe götüren yegâne varlık aşktır ve o da İlahi aşktır. O, bu aşkla yanmış ve düğün gecem dediği Şeb-i Arus’ta aşka yola çıkmıştır. Şeb-i Arus, sadece Mevlana’yı anmak değildir, Mevlana’yı anlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan ve bunu bütün insanlığa yaymaya çalışan Hz. Mevlana’yı, vuslatının 744. yıl dönümünde sevgi ve rahmetle anıyorum. Memleket ve millet olarak birlik, beraberlik ve hoşgörümüzün ilelebet devam etmesini diliyorum.”

Soru ve Görüşleriniz