12.03.2018 09:04
“İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF’İ ANMA GÜNÜ”

“İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF’İ ANMA GÜNÜ”

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Başkan Kasap şu ifadelere yer verdi: “Milli Mücadele döneminde başlatılan şiir yarışmasında yüzlerce şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin bağımsızlık sembolü ve İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

İstiklal Marşı Türk Milletinin bağımsızlık türküsü, kahramanlık destanıdır. Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken her bir mısrasını inanarak, yaşayarak kaleme aldığı İstiklal Marşı; vatan sevgimizi, bağımsızlık tutkumuzu güçlendirmiştir. Kişiliğiyle, dürüstlüğüyle, tutarlı duruşuyla bir ahlak abidesi olan; vatan için cephede kalemiyle savaşan kahramanımıza bu kutsal emanet için minnettarız.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 97. yıl dönümünde; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve büyük üstat Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı günde Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünü hatırlatarak tüm Rize halkına sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Soru ve Görüşleriniz