12.07.2018 15:25
KADIN KÜLTÜR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’NDEN DÖNEM SONU SERGİSİ

KADIN KÜLTÜR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’NDEN DÖNEM SONU SERGİSİ

Rize Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi  usta öğreticileri ve 38 kursiyerin hazırladığı dönem sonu sergisi Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın katılımı ile halkla buluştu.

Sahilde,  Dolgu sahası Kadın Kültür Merkezi Mesleki Eğitim binasında gerçekleştirilen sergi açılışına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, daire amirleri ve çok sayıda bayan katıldı.

Kursiyer Aynur Özgün’ün teşekkür konuşması ile başlayan program; Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Açılış konuşması ile devam etti.

 Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “Belediyemiz Kadın Kültür Merkezi Mesleki Eğitim Birimi'nin açmış olduğu mesleki kurslarda eğitim gören kursiyerlerimizin, aylardan beri yaptıkları el emeği, göz nuru çalışmalar bugün burada sergileniyor.

 

Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir. Sergide de birbirinden güzel, birbirinden değerli ve alın teri olan eserler görüyoruz. Ortaya koydukları bu güzel eserler için kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, emekleri bizim için çok kıymetli.

Kadınlarımız bu kurslar sayesinde meslek sahibi oluyor, el sanatlarının yaşatılmasına, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasına vesile oluyorlar. Belediye olarak hanım kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve bu tür kültür ve eğitim faaliyetlerine öncülük edip, yeni faaliyetlerde de desteklerimizi esirgemeden, her daim hazır olacağız.

Bu sergide bulunmaktan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Kurs eğitmeni ve kursiyer olarak Merkezimizin çalışmalarına katılıp bu serginin açılmasına emek veren herkesi yürekten kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi kesildi ve sergi ziyaretçi akınına uğradı. Sergiyi büyük bir ilgi ile gezen misafirler, el emeği ürünleri detaylı olarak inceledi ve ürünler hakkında bilgi aldı.

Soru ve Görüşleriniz