11.11.2020 13:14
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ DOLAYISIYLA RİZE’DE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU…

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüsünde düzenlenen etkinlikte kendine ayrılan fidanını dikerek kampanyaya destek verdi.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile geçen yıl olduğu gibi bu yılda milyonlarca ağaç toprakla buluşuyor. Geleneksel olarak kutlanmaya başlanan Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla bu yıl aynı anda tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de fidanlar toplakla buluşuyor.

Pandemi dolayısıyla 11 Kasım ile 24 Kasım tarihleri arasına yayılan fidan dikimi programlarının ilki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin ev sahipliğinde Üniversite ana kampüs bahçesinde yapıldı.

Programa, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Komutanı Alb. Hakan Dedebağı, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve kurum müdürleri katıldı.

“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla düzenlenen program çerçevesinde, fidan dikimi yapılan alanında Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Komutanı Alb. Hakan Dedebağı ve RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’da birer ağaç fidanı dikerek kampanyaya destek verdiler.

24 Kasım tarihine kadar devam edecek olan kampanya çerçevesinde Rize’de 150 bin dolayında fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Soru ve Görüşleriniz