08.02.2019 16:14
“ÖNCELİK YAYANIN” PROJESİ RİZE’DE BEŞ YAŞINDA

“ÖNCELİK YAYANIN” PROJESİ RİZE’DE BEŞ YAŞINDA

İçişleri Bakanlığı 2019’un ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilmesinin ardından ülke genelinde ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla bir kampanya başlattı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bu kampanya başlamadan 5 yıl önce göreve geldiği zaman yaya ve sürücüler için bu çalışmayı Rize genelinde başlattığını dile getirdi.

Yaya Öncelikli Trafik Yılı için başlatılan kampanyaya desteğini ifade eden Başkan Kasap, sözlerine şöyle devam etti:

“2014 yılında göreve geldiğimizde Rizemizde trafikte yaya geçişleri konusunda bir sürü sıkıntılar vardı. Bizde öncelikli olarak yaya geçitlerinin belli olması için sarı bantlar ve “Öncelik Yayanın” tabelaları yerleştirerek vatandaşlarımızın can güvenliğini konusunda bir adım atmış olduk. Şimdi 2019 yılına baktığımızda İçişleri Bakanlığımız tarafından bu yıl ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edildi. Bizim beş yıl önce başlattığımız bu çalışma bugün devletimizin politikası haline geldi. Bu da bizleri çok onurlandırdı.”

Başkan Kasap, “Trafik kuralları için 5 yıl önce yaptığımız çalışmaların devletimizden destek görmesi bizleri mutlu etti. Bu kampanya da bizim beş yıl önce başlattığımız çalışmanın önemini ortaya koymaktadır. Rize Belediyesi olarak daima bu kampanyanın destekçisi olacağız” dedi.

Kalabalıklaşan toplumun içinde birbirimize saygılı olmamız gerektiğine vurgu yapan Başkan Kasap, özellikle trafikte sürücü ve yayaların kurallara saygılı olmasının önemli olduğunu belirtti. 

Soru ve Görüşleriniz