06.10.2017 23:38
"TARİHE İZ BIRAKMIŞ, İNSANÎ-İSLAMÎ DEĞERLERİN MİRASÇILARIYIZ"

"TARİHE İZ BIRAKMIŞ, İNSANÎ-İSLAMÎ DEĞERLERİN MİRASÇILARIYIZ"

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında cami ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Belediye Başkanımız şu ifadelere yer verdi:

"Camiler, insanların ortak bir yerde buluştuğu, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının, birbirimize olan sevginin güçlendiği mekanlardır. Allah'a secde edilen camiler, sevgi ve samimiyet duygularının, birlik ve beraberlik bağlarının kuvvetlendiği ibadethanelerdir.

Bizler tarihe iz bırakmış, insanlığa İnsani-İslami değerleri tanıtmış muhteşem bir kültür ve medeniyetin mirasçılarıyız. Ecdadımız bin yıldır cami merkezli bir kültür ve medeniyet inşa etti. Bizi biz yapan değerlerimiz hep camilerimizden beslendi ve feyz aldı.

Ülkenin dört bir köşesinde hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstlenmişlerdir.

Bu vesile ile; aynı safta, omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimize bu kutsal vazifelerinde başarılar diler, tüm İslam aleminin "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı tebrik ederim."

Soru ve Görüşleriniz