06.01.2023 15:17
RİZE BELEDİYESİ HALKIMIZIN SAHİLE RAHAT ULAŞIMI İÇİN ÜST GEÇİT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Rize Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Karayoları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle şehrimizde bulunan üst geçitlerin bir kısmı yeniden düzenlenirken, üst geçit ihtiyacı olan diğer bölgelerde de yeni üst geçit yapım çalışmaları devam ediyor.

Rize’de vatandaşlarımızın sahilde bulunan sosyal alanlara daha rahat ulaşımını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Rize Belediyesi, şehrin farklı bölgelerinde bulunan üst geçitlerin bazılarına rampalar yerleştirerek vatandaşlarımızın bebek arabalarıyla ve tekerlekli sandalye ile daha rahat hareket edebilecekleri “Engelsiz Rize” için çalışmalarını sürdürüyor.

ÇAYKUR önündeki üst geçitte bulunan asansörün yakın bir zamanda yeniden aktif hale getirilmesi için adım atan Rize Belediyesi, genel anlamda tüm üst geçitlerde yağmurlu hava şartlarını da göz önünde bulundurarak kaygan zeminleri kauçuk kaplayarak daha güvenli hale getiriyor.

Ayrıca çalışmalar kapsamında ihtiyaç doğan bölgelerde Karayollarıyla irtibata geçerek yeni üst geçitlerin şehrimize kazandırılması için adımlar atıyor. Yapılan girişimler sonucu Terminal önünde yeni bir üst geçitin yapımına başlanarak sahilde bulunan spor alanlarına vatandaşlarımızın güvenli geçişi sağlanmış olacak.

Çaykur Didi Stadyumu yanında yapılan üst geçitin Arıcı Sokağa ek bağlantısı yapılarak yayaların trafikle hiçbir bağlantısı olmadan doğrudan sahile ulaşmalarının önü açıldı. Böylece maç günlerinde de vatandaşların güvenli bir şekilde karşıya geçmeleri sağlanmış oldu.

 

Soru ve Görüşleriniz