16.09.2019 14:57
RİZE BELEDİYESİ’NDEN ÇÖP TOPLAMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

15 Eylül Dünya Çöp Toplama günü dolayısıyla Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ve Memişağa Parkı’nda çöp toplama etkinlği düzenlendi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve il protokolünün katıldığı etkinlikte öğrencilerle birlikte farkındalık oluşturmak adına sokakta yere atılmış olan çöpler toplantı.

Üzerinde ‘Temiz Rize, Temizliğie merhaba kirliliğe elveda, mahallenin çöp saati ver’ dövizlerin taşındığı çöp toplama etkinliği memişağa parkına kadar sürdü.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında protokol üyeleri tarafından konuşmalar gerçekleştirildi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin konuşmasında, “Eğer bu farkındalığı davranış haline getirilebilirsek o zaman Rize'mizi temizlemiş olacağız. 'Temizlemek bizim görevimiz değil, bizim işimiz değildir' diyenlere rastlayabilirsiniz. Biz zaten belediye olarak bu sokakları, bu caddeleri, mahallelerimizi ve Rize'mizi temizleyeceğiz ama kirletmeme gibi bir sorumluluğumuz var. Bütün herkese bir sorumluluk düşüyor, o da kirletmemek.” dedi.

Rize  Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında, vatandaşların çevreyi kirletmeme konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, çöp toplama etkinliğinin bir örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydetti.

Etkinlik memişağa parkında son buldu.

Soru ve Görüşleriniz