16.01.2019 10:31
RİZE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR

Rize Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından sokaktan alınan hayvanların bakım, tedavi, aşı ve küpeleme işlemleri yapılıyor. Barınaklara yerleştirilen sokak hayvanları rehabilitasyon işlemlerinin ardından tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Belediyelerin alacağı tedbirler kısmında “Sahipsiz Sokak Hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve tıbbi bakımlarının yapılması sonrası alındığı ortama bırakılması” hükmü yer almaktadır.

Aynı zamanda Rize Belediyesi tarafından Taşlıdere mahallesinde yapılan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile de sahipsiz hayvanlar yakın bir zamanda yeni yerine kavuşacak.