17.06.2019 14:37
RİZE BELEDİYESİ SPORCULARINDAN MİLLİ TAKIMDA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

 

Rize Belediyesi Rafting Takımı, Türk Milli Takımı olarak katıldığı R4 Dünya Rafting Şampiyonası Masterler Freeandship kategorisinde 1. olarak altın madalyanın sahibi oldu. Aynı şekilde Açıkyaş Erkekler RX branşında Çaykur Spor sporcularından oluşan milli takım Dünya 2.’si olurken, Çaykur Rizespor sporcularından oluşan Türk Milli Takımı da Açıkyaş RX branşında dünya 3.’sü oldu.

 

Türkiye'de ilk kez Tunceli'nin ev sahipliğinde Munzur Çayı'nda düzenlenen R4 Dünya Rafting Şampiyonası toplamda 20 ülkeden ve 800 sporcu katıldı.

 

Tamamı Rize Belediyesi sporcuları İbrahim Sarı, Yusuf berber, Adem Huylu, Ekrem Sarı’dan oluşan Türk Milli Takımı, kendi kategorilerinde İtalya, Gürcistan, İran ve Rusya milli takımlarıyla yarıştı.

 

5 kilometrelik nehir inişi parkurunda yapılan şampiyonada Türk Milli Master Freeandship takımı yaklaşık 1 buçuk dakikalık bir fark ile finish çizgisini takım halinde göğüsleyerek Dünya Şampiyonu oldu.

 

Rize Belediyesi sporcuları ülkemizi bu klasmanda 10-12 Haziran 2019 tarihinde Tunceli ilinde düzenlenen dünya rafting şampiyonasında en iyi şekilde temsil ederek kendi klasmanlarında Dünya Şampiyonluğunu hem ülkemize hem de Rize Belediyesi spor kulübüne armağan ettiler.

Soru ve Görüşleriniz