12.06.2018 20:43
RİZE BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN 17 ADET SEMT SAHASININ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RİZE BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN 17 ADET SEMT SAHASININ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rize Belediyesi ve Spor Toto Genel Müdürlüğünün ortaklaşa olarak şehir merkezinde inşa ettiği 17 adet semt sahasının toplu açılış töreni İslampaşa Mahallesi Sahil dolgu alanında düzenlendi.

Semt sahalarının toplu açılış törenine Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve yetkililer katıldı.

Semt sahalarının toplu açılış töreninde açılış konuşması Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından gerçekleştirildi.

Başkan Kasap, “Rize Belediyesi olarak 17 adet semt sahamızı bir yıl içerisinde tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumak Belediyemizin ve diğer paydaş grupların görevidir. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın destekleriyle 1,5 milyonluk harcamayla bu semt sahaları önemli bir boşluk dolduracaktır. Böyle bir organizasyonda bizden desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımız Naci Ağbal, Osman Aşkın Bak’a, Spor Toto Genel Müdürlüğümüze ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İnsanlarımızın ihtiyacını gideren yatırımların çok önemli olduğuna değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Söz konusu gençlerimiz olunca yatırımın yapılmaması için hiçbir bahane yoktur. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyacak, spor yapmalarına vesile olacak tesislerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rize’ni her zaman milli ve yerli duruşuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğuna dikkat çeken Maliye Bakanı Naci Ağbal, “İnşallah 24 Haziran seçimlerinde bir defa daha gümbür gümbür sandıklardan istikrar çıkacak, AK Parti'ye olan güven çıkacak." diye konuştu. Gençlerimize yönelik yapılan semt sahalarının da gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyacağını ifade etti.

Gençlik ve Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkiye'de 10 binlerce semt sahaları yapıyoruz. Uyuşturucunun ilacı spor. Sporun gücü aynı zamanda terörü de yenecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr.Reşat Kasap, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya bakır işlemeli tepsi hediye etti.

Ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  kurdeleyi keserek 1,5 milyon liraya inşa edilen sahaların açılışını yaptı.

Sahada incelemelerde bulunan Ağbal ve Bak, Başkan Yardımcısı Yazıcı ve Belediye Başkanı Kasap, sırayla kaleye geçerek birbirlerine şut çekti.

Açılış töreninin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Rize Ramada Otel’de incelemelerde bulundu. 

Soru ve Görüşleriniz