04.10.2018 13:49
RİZE BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

RİZE BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Rize Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “Rize Bilim Şenliği”nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, kurum amirleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bilim Şenliği’nin açılışında konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Herşeyin temeli bilgidir. Bilginin ürettiği bilim çalışmaları sayesinde bu şehrin bu toplumun geleceği daha da aydınlık olacaktır” dedi.

Rize Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonlara yönelik çalışmalar yaptığına değinen Başkan Kasap, 2023 vizyonuna göre çalışmalarına 1,5 yıl önce başladıklarını ve bundan sonraki faaliyetlere de ışık tutacak şekilde çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bilim şenliği içerisinde çocuklarla iç içe olduklarını aktaran Başkan Kasap, “Bilim için yapılan bütün çalışmalara destek olduk. Bu amaç doğrultusunda Fatma Nuri Erkan Bilim Merkezimizi açtık. Bundan sonra da bilime destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kurdede kesiminin ardından Başkan Kasap ve Vali Yardımcısı Abdullah Şen bilim çalışması yapılan sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi. 

Soru ve Görüşleriniz