27.09.2018 17:43
RİZE’DE ‘TAKSİ DOLMUŞ’ İHALE EDİLDİ

Rize Belediyesi tarafından 7 hat üzerinde çalışacak 70 adet ‘Taksi Dolmuş’un ihalesi gerçekleştirildi. Taksi dolmuşlar 8 kişilik ve klimalı olarak vatandaşlara hizmet edecek.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ulaşım çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği projede taksi dolmuşlar şehir merkezinde belirlenen 7 ayrı hat üzerinde 70 araçla çalışacak.

Başkan Kasap belediye encümen salonunda düzenlenen imza törenin yapmış olduğu konuşmada taksi dolmuşların şehre hayırlı olmasını dileyerek, “Ulaşım çalışmalarımıza ilk olarak merkez gündoğdu minimüslerinin birleştirilmesiyle başladık. Hedefimiz ise ‘Taksi Dolmuş’, ‘Rize Taksi’ ve minibüs otobüs dönüşümü olarak çalışmalarımızı tamamlamaktır. İnşallah bu hedefin gerçekleştirilmesini Rize Belediyesi olarak sağlarız” dedi.

Taksi dolmuş hatlarının hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından hizmete başlayacağı bildirildi. Araçların rengi ise yapılan vatandaş anketi sonucu Turkuaz olarak belirlendi.

Belirlenen 7 güzergah ise şu şekilde:

Merkez – Hayrat – Değirmendere

Merkez – Kavaklı