27.12.2018 08:36
RİZE İTFAİYESİNE 5 YILDA TOPLAM 7 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın göreve geldiği günden bu yana yangın ve doğal afet konusunda göstermiş olduğu hassasiyet çerçevesinde Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne 5 yılda yaklaşık 7 milyon tl’lik yatırım yapıldı.

İnsan hayatının önemini dikkate alarak şehrimizin geleceği için çalışmalar yürüten Rize Belediyesi, ilimizde yangın, trafik kazası ve doğal afet gibi yaşanabilmesi muhtemel olaylara daha hızlı ve doğru müdahale edebilmek adına mevcut İtfaiye Müdürlüğü’ne araç ve tecrübeli personel takviyesinde bulunarak güçlenmesini sağladı.

SON OLARAK HİBE DESTEKLİ 800 BİN TL. DEĞERİNDEKİ YENİ KURTARMA ARACI İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNE KAZANDIRILDI

İlimizde ilçelerde yaşanan olaylara da gerektiğinde müdahale eden Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü güçlendirmek adına yapılan çalışmalar kapsamında son olarak Türkiye Belediyeler Birliği ( TBB )’den Rize Belediyesine hibe edilen 800 bin tl, değerindeki kurtarma aracı trafik kazalarına müdahale edebilecek her türlü donanıma sahip olarak Rize İtfaiye filosuna katıldı.

Beş yılda Rize İtfaiyesine kazandırılan yeni araçlar ve mevcut performans konusunda bir değerlendirmede bulunan Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder, “Rize İtfaiyesinin gelişen şehrimize ayak uydurabilecek bir seviyeye çıkarılmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rize İtfaiye Müdürü Minder, Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’ın göreve başladığı 5 yıllık süre içerisinde kendilerinin de yangın olaylarına ve olası kazalara yönelik göstermiş oldukları hassasiyet doğrultusunda İtfaiye Müdürlüğü filomuza son teknolojiye araçlar kattık. Bunlardan birisi 42 metreye uzanabilen 5 milyon tl. değerinde merdivenli yangın aracı oldu. Akabinde 500 bin tl. değerinde bir kurtarma aracı aldık. Büyüklerimizin de desteğiyle Türkiye Belediyeler Birliğinden hibe olarak 18 metreye yükselebilen 750 bin tl. değerinde merdivenli araç ve son olarak yine TBB’den hibe olarak 900 bin tl. civarı değere sahip olan trafik kazalarına müdahale edebileceğimiz bir kurtarma aracını araç filomuza kattık ve donanımımıza göre tecrübeli personel sayımıza da artış sağladık. Her biri sıfır km. olan araçlarımız ve bir takım teknik ekipmanlarla birlikte İtfaiyemize 7 milyon tl,’lik bir yatırım yapılarak güçlendirildi.

Rize her geçen gün büyüyüp gelişirken, Rize Belediyesi olarak halkımızın daha güvende bir yaşam sürebilmesi için bizde buna ayak uydurmamız lazım. Bu aşamada yüksek binalara müdahale, sıkışmalı trafik kazalarında kesici aletlerle müdahale, araç yangınlarını kuru köpük sistemi ile söndürebilir, doğal afetlere kurtarma araçlarımız ile müdahale edilebilecek hale geldiğimizi ifade edebiliriz. Rize İtfaiyesi olarak İnsan hayatına vermiş olduğumuz değer çerçevesinde olası kazalara anında müdahale edebilmek için bu gibi çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

 

Soru ve Görüşleriniz