01.03.2018 13:04
RİZE’Yİ UÇURACAK PROJENİN İNŞAAT SAHASINDA İNCELEME YAPILDI.

RİZE’Yİ UÇURACAK PROJENİN İNŞAAT SAHASINDA İNCELEME YAPILDI.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize - Artvin Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Altı ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize yapmış olduğu ziyarette temeli atılan ve deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek olan Rize - Artvin Havalimanında bugüne kadar 9’5 milyon ton taş kullanıldı.

Rize’nin Pazar ilçesi sınırları içerisinde deniz dolgusu ile yapımına başlanan Havalimanı inşaatını incelemek ve yetkililerden bilgi almak üzere Rize’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Milletvekili Hasan Karal, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap eşlik ettiler.

 266 hektar alanda taş dolgusu yapılarak inşa edilen Havaalanı Türkiye’nin deniz dolgusu üzerinde yapılan ikinci Havalimanı projesi olarak kayıtlara geçecek.

Yılda yaklaşık 2 milyon yolcuya hizmet vermesi hedeflenen ve 2020 yılında tamamlanması planlanan Havalimanı projesini inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rize  - Artvin Havalimanının ülkemizde havacılığın gelmiş olduğu noktayı gösterdiğine vurgu yapan Bakan Arslan, sözlerine şöyle devam etti;  Türkiye’de Giresun – Ordu Havalimanı’ndan sonra ikincisini yaptığımız Rize -Artvin Havalimanı 27 metre derinliğe sahip olacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Havalimanı Rize merkeze 34 km. Hopa merkeze 54 km. Artvine ise 124 km. mesafe uzaklıkta olacak. Uluslararası hizmet verecek olması nedeniyle 3 bin metre uzunluk, 45 metre genişliğinde piste sahip olacak. 3 büyük gövdeli 3 te küçük gövdeli uçağın aynı anda park edilebileceği bir aprona sahip olacak. Projenin yaklaşık %11’lik kısmını geçmiş durumdayız. Nisan ayından itibaren bölgede çalışmalar daha da arttırılacak olup, 2020 yılında havalimanını hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında bölge Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve bize yardımcı olan emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Havalimanı inceledikten sonra Artvin’in Hopa ve Borçka ilçeleri arasında yapımı tamamlanan Cankurtaran Tüneli’nin trafiğe açılışı programına katılmak üzere Artvin’e hareket etti.

Soru ve Görüşleriniz