07.08.2020 17:24
SALARHA TÜNELİ’NİN SAĞ TÜPÜNDE IŞIK GÖRÜNDÜ…

Kuzey ile Güney’i birbirine bağlayacak gidiş geliş çift yönlü 2 ayrı tüpten oluşan Salarha tünelinin sağ tüpünde ışık göründü.

Rize merkezden Salarha küçükçayır istikametinde yaklaşık 12 km. uzunluğa sahip mevcut yol güzergahını 3 kilometreye düşürecek olan Salarha Tüneli projesinde delme işlemi tamamlanan sağ tüp için Rize merkez Dalyan mevkiinde “Işık Görüntü Töreni” düzenlendi.

Törene, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Mehmet Cahit Turan, Rize Valisi Kemal Çeber, Ak Parti Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammet Avcı, Ak Parti Rize Eski Milletvekili Abdulkadir Kart, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Salarha Tüneli’nin önemine yönelik konuşmaların yer altığı “Işık Göründü” töreninin ardından Tünel’in Rize merkez Dalyan mevkiinden araçlarla girilerek Salarha Dörtyol mevkiinde bulunan çıkışına ulaşıldı.

Rize İl merkezi Dalyan mevkiinden çevre yolundan bir köprülü kavşak ile ayrılan güzergah, 2.900 m. uzunluğundaki tünelin ardından dört yol köyü yakınlarında tünelden çıkarak bir köprü ile Küçükçayır yolu üzerinden geçmekte ve tünel çıkışından yaklaşık 500 m. İleride ana kolda köprülü kavşak ve yan yollar aracılığı ile bölgedeki yerleşim yerlerine bağlanmaktadır. 12 km’lik yol mesafesini 3 kilometreye düşürecek olan tünel sayesinde 20-30 dakikaya varan seyahat süresi yaklaşık 5 veya 10 dakika gibi kısa süreye düşecek.

Salarha tünelinde sağ tüpte her iki yönden delme çalışması yapılarak kazı destekleme çalışmaları tamamlanarak ışık görüldü. Sol tüp kazı destekleme çalışmalarında ise ışığın görülmesine 230 metre mesafe kaldı. Sol tüp’ün kazı çalışmalarının 2020 yılı sonunda tamamlanması hedeflenerek ışığın görülmesi bekleniyor.

 

Soru ve Görüşleriniz