11.04.2018 20:08
TARİHİ RİZE ÇARŞISI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR

TARİHİ RİZE ÇARŞISI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR

Rize’de uzun yıllar Kuyumcular Sokağı olarak bilinen ve Rize Belediyesi tarafından ismi "Tarihi Rize Çarşısı" olarak değiştirilen Kazım Karabekir Caddesinin tüm altyapı ve üstyapısı yenileniyor. Tarihi Rize Çarşısında yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a Rize Belediyesi Meclis Üyeleri de eşlik etti.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Kasap, ekipler işin kısa sürede bitirilmesi için aralıksız çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi. Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, altyapı çalışmaları kapsamında içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi kaliteli borularla yeniden döşendiği ifade edildi. Altyapı çalışmalarının ardından caddenin üst yapı çalışmaları tamamlanacak.

Caddeye yapılan çalışmaları Rize Belediyesi Meclis üyeleriyle birlikte inceleyen Başkan Kasap, aynı zamanda çarşı esnafını da ziyaret etti. Çarşı esnafına hayırlı işler dileyen Başkan Kasap, Belediyenin yaptığı çalışmadan dolayı verilen rahatsızlık için esnafla konuştu.

Yeni yüzüne kavuşacak olan Tarihi Rize Çarşısı esnafı yapılan yenileme çalışmasından memnuniyet duyduklarını belirterek Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

 

Soru ve Görüşleriniz