04.05.2018 09:10
TAŞ VE PERDE DUVARLAR YAPILARAK RİSKLİ ALANLAR GÜVENLİ HALE GETİRDİ

Engebeli coğrafik yapıya sahip ve yoğun yağış alan ilimizde olası heyelanların önüne geçebilmek için Rize Belediyesi tarafından 4 yılda yaklaşık 7 milyon tl’lik taş ve perde duvar çalışması yapıldı.

Rize Belediyesi sınırları içerisinde yer alan mahallelerde riskli bölgelerde vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın talepleri değerlendirmeye alınarak yapılan çalışmalar kapsamında 36 ayrı mahallede çökme tehlikesi olan yollarda ve kopma riski altında olan arazi kenarlarında duvar çalışmaları yapılarak güvence altına alındı.

Vatandaşların aktif kullanımında olan güzergahlarda tehlike arz eden noktalara yönelik çalışma başlatılan alanlarda 2014-2015-2016-2017 yılı olmak üzere 4 yıl içerisinde yaklaşık 40.000 merte taş duvar, 10.500 metre perde duvar çalışması yapıldı.

Taş ve Perde duvar çalışmaları kapsamında Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2018 yılı içerisinde yapılmak üzere 22 ayrı mahallede bulunan riskli alanların taş duvar ihale sözleşmesi yapıldı.