12.08.2022 19:12
TEKNOFEST HEYECANI RİZE’DE BAŞLADI

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştiren Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Karadeniz, Rize Belediyesi’nin de katkılarıyla sahil otoparkında oluşturulan alanda coşkulu bir şekilde başladı.

Teknolojide gelinen noktayı, neler yapılabileceğini ve gençlerimizin teknoloji alanında ortaya koymuş oldukları materyalleri en ince ayrıntısına kadar vatandaşların önüne koyan Uzay ve Teknoloji Festivali 12-14 Ağustos tarihleri arasında 3 gün sürecek ve kurulan alanı vatandaşlar gezebilecekler. Festival içerisinde İnsanlık Yararına Teknoloji, Turizm Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri ve Çip Tasarım kategorilerinde yarışmalar yer alacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı tarafından organize edilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Karadeniz heyecanını Rize’de vatandaşlar yaşıyor. Bugün açılışı yapılan ve 14 Ağustos tarihine kadar Rize sahil otopark alanında oluşturulan stantlarda devam edecek olan dünyanın en önemli teknoloji festivali TEKNOFEST’e özellikle gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Rize sahil otopark alanında oluşturulan alan içerisinde Rize Belediyesi’nin geri dönüşüme katkı sağlayan ve çevreci projelerinin de tanıtımının yapıldığı stant oluşturuldu.

Festivale, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı TEKNOFES İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kaçır, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci,  Rize Milletvekili eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Protokol konuşmalarıyla açılışı gerçekleşen TEKNOFEST Karadeniz’in Rize etkinliğinde konuşmaların ardından protokol alanda bulunan stantları gezerek yarışmacılardan bilgiler aldılar.

14 Ağustos Pazar günü sona erecek TEKNOFEST yarışmalarına 97 bin 186 başvuru yapıldığı, 699 takım 3 bin 32 yarışmacının Rize finallerinde mücadele edeceği kaydedildi.

 

 

Soru ve Görüşleriniz