30.01.2019 15:04
TRABZON VE RİZE İLLERİ KATI ATIK BİRLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Toplantıda Katı Atık Değerlendirme(Enerji Üretimi) ve Bertaraf Tesisinin ihale sözleşmesi İmzalandı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında toplanan “Katı Atık” meclis toplantısına katıldı.

 

Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) Meclis Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile TRABRİKAB üyeleri katıldı.

 

Toplantıda Araklı Taşönü Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinin ihale sözleşmesi Vali İsmail Ustaoğlu (TRABRİKAB Başkanı) ile Teknik Katı Atık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu arasında imzalandı.

 

Buna göre Araklı İlçesinde 340 dönümlük alanda kurulacak tesis, 23 yıl yap işlet devret sistemine göre Türkiye'nin en iyi teknolojisi kullanılacak. Kaynağında ayrıştırma hammaddesi çöp olan enerji fabrikası 18 ayda hizmete girecek olup ilk etapta 6 megawat üretim 12 megawata kadar çıkabilecek. Üretim   8 megawat üstüne çıktığında Birlik üretimden yüzde 15 pay alacak.

Soru ve Görüşleriniz